€24.95/kg

Stokvis / Bacalhau (alleen op bestelling / leverbaar binnen 1-2 dagen)

Artikelnummer: PL03454
Artikel 45 van 45

De beste kwaliteit bacalhau (Gadus morhua) rechtsreeks uit Portugal, alleen verkrijgbaar op bestelling (lees bestelinformatie hieronder).

 

Portugese Stokvis / Bacalhau, makkelijk te bestellen in 4 stappen:

1) Stuur naar ons een mail (info@deportugees.nl) met uw bestelling duidelijk aangegeven, uw naam en het bezorgadres.

2) U ontvangt van ons een bevestiging van uw bestelling, hierna bestellen wij direct uw stokvis bij onze leverancier.

3) Na 1-2 werkdagen ontvangt u van ons de factuur van uw bestelling. U maakt het bedrag over om uw bestelling te betalen.

4) Zodra uw betaling voldaan is wordt uw bestelling per direct door ons verwerkt en via Post.nl naar het bezorgadres opgestuurd. Hierbij zult u een bevestiging van ons ontvangen samen met de status van uw zending.

Wij zien graag uw bestelling tegemoet!

 


Historie van de Stokvis

Stokvis (bacalhau) Gadus morhua, komt vooral uit Noorwegen en gaat terug naar de tijd van de Vikingen. Omdat het in die tijd een hele toer was om tijdens zeereizen voedsel houdbaar en eetbaar te houden, werd stokvis bij de Vikingen dan ook snel populair. Ook andere zeevaarders namen later de stokvis over, onder andere de Hollanders en de Portugezen.

Wat is stokvis (bacalhau)?

Stokvis (bacalhau) is de benaming van gedroogde vis. Deze wordt gemaakt van kabeljauw (Gadus morhua). Door het drogen is de vis veel langer houdbaar, afhankelijk van hoe koel en droog de vis bewaard wordt kan de houdbaarheid oplopen tot 1 jaar.

Droog en weekproces

Om stokvis (bacalhau) te maken, wordt de gebruikte vis ontdaan van kop en ingewanden en aan stokken te drogen gehangen (vandaar de naam stokvis). Het drogen duurt ongeveer 3 maanden. Daarna wordt de vis nagedroogd totdat deze keihard is. In dit proces verliest de vis tot 80% van het originele gewicht. Het drogen van stokvis (bacalhau) vindt tegenwoordig vooral plaats langs de kustlijn van het Noorden van Noorwegen, tijdens de winter als het koud genoeg is en er een frisse en schone wind waait. Voordat de vis gegeten kan worden, moet de vis weer zacht gemaakt worden. Om de stokvis (bacalhau) zacht te maken moet hij minimaal 24 tot 36 uur op een koele plaats geweekt worden, waarbij het weekwater om de 6 uur ververst moet worden.

Keuken

Stokvis (bacalhau) is al eeuwen een van de populairste gerechten in Portugal. Overal in restaurants, supermarkten en viswinkels is deze vis verkrijgbaar. De Portugezen zijn er dol op. Ook in andere zuidelijke landen rond de middellandse zee en in de Antilliaanse keuken is stokvis (bacalhau) een populair gerecht.

Wist u dat er 365 verschillende Portugese recepten zijn om stokvis klaar te maken? Op internet kunt u zeker veel recepten en inspiratiemateriaal vinden (YouTube, Google).

 

Artikel: bacalhau (Gadus morhua)

Categorie: graúdo (dikke kwaliteit)

Vangstgebied: Noordoost Atlantische Oceaan

Herkomst: Noorwegen / gedroogd, gezouten en verwerkt in Portugal

 

Prijs: 24.95 per kg

Geleverd: gesneden (1 pers. porties)

Houdbaarheid: tot 12 maanden (de bacalhau kan ingevroren worden)

Geleverd met beschrijving om de bacalhau te weken ✅

 

Minimum hoeveelheid te bestellen: 1 hele vis

Gewicht per vis (variabel): tussen 1,8 kg - 2,8 kg

Prijsvoorbeeld: 1 stokvis / bacalhau van 1,8kg (klein) = €44,91

                           1 stokvis / bacalhau van 2.3kg (medium) = €57,38

                           1 stokvis / bacalhau van 2,8kg (groot) = €69,86

 

Alleen verkrijgbaar op bestelling (levertijd 1- 2 dagen)

Let op: vanwege de hoge inkoopprijs van bacalhau kunnen we op dit artikel geen gratis verzendkosten aanbieden voor bestellingen over de € 100

 

Klantbeoordelingen

Webwinkel Keurmerk

  • IDeal
  • Creditcard
  • Klarna
  • Bancontact
  • Apple Pay
  • Betalen bij afhalen
© 2010 - 2024 deportugees-webshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel