Stokvis (Bacalhau)

                                

 

Alleen verkrijgbaar op bestelling (levertijd 2-3 dagen)

Stokvis makkelijk te bestellen in 4 stappen:

1) Stuur naar ons een mail (info@deportugees.nl) met uw bestelling duidelijk aangegeven, uw naam, adres en telefoonnummer

2) U ontvangt van ons een bevestiging van uw bestelling, en wij bestellen direct uw stokvis bij onze leverancier

3) Na 2-3 werkdagen ontvangt u van ons de factuur van uw bestelling. U maakt het bedrag over om uw bestelling te betalen

4) Na betaling wordt uw bestelling per direct verwerkt en via Post.nl naar uw adres opgestuurd. Hierbij ontvangt u een bevestiging van ons

Wij zien graag uw bestelling tegemoet!

*************************************************************************************************************************

Historie van de Stokvis

Stokvis (bacalhau) Gadus morhua, komt vooral uit Noorwegen en gaat terug naar de tijd van de Vikingen. Omdat het in die tijd een hele toer was om tijdens zeereizen voedsel houdbaar en eetbaar te houden, werd stokvis bij de Vikingen dan ook snel populair. Ook andere zeevaarders namen later de stokvis over, onder andere de Hollanders en de Portugezen.

Wat is stokvis (bacalhau)?

Stokvis (bacalhau) is de benaming van gedroogde vis. Deze wordt gemaakt van kabeljauw (Gadus morhua). Door het drogen is de vis veel langer houdbaar, afhankelijk van hoe koel en droog de vis bewaard wordt kan de houdbaarheid oplopen tot 1 jaar.

Droog en weekproces

Om stokvis (bacalhau) te maken, wordt de gebruikte vis ontdaan van kop en ingewanden en aan stokken te drogen gehangen (vandaar de naam stokvis). Het drogen duurt ongeveer 3 maanden. Daarna wordt de vis nagedroogd totdat deze keihard is. In dit proces verliest de vis tot 80% van het originele gewicht. Het drogen van stokvis (bacalhau) vindt tegenwoordig vooral plaats langs de kustlijn van het Noorden van Noorwegen, tijdens de winter als het koud genoeg is en er een frisse en schone wind waait. Voordat de vis gegeten kan worden, moet de vis weer zacht gemaakt worden. Om de stokvis (bacalhau) zacht te maken moet hij minimaal 24 tot 36 uur op een koele plaats geweekt worden, waarbij het weekwater om de 6 uur ververst moet worden.

Keuken

Stokvis (bacalhau) is al eeuwen een van de populairste gerechten in Portugal. Overal in restaurants, supermarkten en viswinkels is deze vis verkrijgbaar. De Portugezen zijn er dol op. Ook in andere zuidelijke landen rond de middellandse zee en in de Antilliaanse keuken is stokvis (bacalhau) een populair gerecht.

Wist u dat er 365 verschillende Portugese recepten zijn voor stokvis? Op internet kunt u zeker veel recepten en inspiratiemateriaal vinden (YouTube, Google).

Let op: Stokvis / bacalhau is bij ons alleen verkrijgbaar op bestelling.

(snelle levering: 2-3 dagen)

                            

 

-> Alle producten in deze pagina zijn geprijsd inclusief 9% btw

-> Alle producten zijn geprijsd exclusief verzendkosten  

-> Bestellingen onder €100 (€6,50 verzendkosten) / bestellingen vanaf €100 (gratis verzendkosten) (voor Nederland)

Sorteer op
  • €19.95/kg

    Stokvis / Bacalhau (alleen op bestelling)
    Stokvis / Bacalhau (alleen op bestelling)

    De beste kwaliteit bacalhau (Gadus morhua) rechtsreeks uit Portugal, alleen verkrijgbaar op bestelling (lees informatie hieronder).

    Artikel: bacalhau (Gadus morhua)

    Categorie: graúdo (dikke kwaliteit)

    Vangstgebied: Noordoost…

Klantbeoordelingen

Webwinkel Keurmerk

  • Creditcard
  • Karna
© 2010 - 2022 deportugees-webshop.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel