Zeezout Flor do Sal (Sal)

            

Flor do Sal, meer dan gewoon zout

Aan de westelijke kust van Portugal, vlakbij de stad Aveiro is een heel zoutlandschap ontstaan van vijvers, ondiepe bassins, velden en kanaaltjes. Om Flor do Sal te oogsten vult men ondiepe bassins met vers zeewater. Het zeewater wordt de salines (kleibassins) aan de buitenrand van het zoutmoeras binnengeleid en stroomt van daaruit door naar de ondiepere bassins in het midden, hier is het zeer warm (ca. 50º) en de zoutconcentratie is zo hoog dat zich kristallen vormen die deels naar de bodem zakken. Er zijn ook zoutkristallen die zich "als het weer mee werkt" samenpakken aan de oppervlakte van het bassin. Op een zeer heldere en zonnige zomer dag met geen of weinig wind, blijft er een zout laag drijven op het oppervlak. Met behulp van een houten schep wordt het drijvende zout heel voorzichtig van het wateroppervlak gehaald en op speciale plekken tussen de bekkens te drogen gelegd. Deze laag wordt geoogst op het einde van de dag. En zo wordt Flor do Sal geproduceerd. Omdat de weeromstandigheden precies goed moeten zijn om Flor do Sal te vormen, is de opbrengst slechts ongeveer 500 gram per 80 kilo zeezout. Dit speciale zout kan alleen in de zomermaanden geproduceerd worden, en dan ook alleen als de wind gunstig staat en de zon het water verwarmt.

 Flor do Sal wordt puur en onbehandeld op de makt gebracht. Er komen geen conserveringsmiddelen en geen additieven aan te pas. Dit zout bevat hogere concentraties mineralen, magnesium en calciumsulfaat dan gewoon zout. Vanwege de subtiele en aromatische smaak is Flor do Sal uitraard alleen te gebruiken als tafelzout. Door het koken zouden de fijne aroma's en daarmee de unieke smaak verloren gaan. Flor do Sal smaakt echt zalig op gegrild of gebakken vis of vlees, maar het is ook heerlijk in salades, op aardappelen, groente, etc. zet een klein schaaltje op tafel, strooi een snufje over uw gerechten en geniet van dit prachtige natuurlijke en 100% ambachtelijk product.

Flor do Sal wordt benoemd door topkoks en culinaire specialists in de hele wereld het beste zeezout dat er bestaat. Dit wilt u toch niet missen?

  • Zeezout Flor do Sal
    Zeezout Flor do Sal

    Zeezout Flor do Sal.

    Merk: Casa da Prisca.

    Herkomst: Aveiro.

    Inhoud: 90 gr.

    Ingrediënten: 100% puur zeezout Flor do Sal.

    Geleverd: glazen pot.

    Tips: strooi een snuifje over rauw of gekookt voedsel, handmatig en niet uit een…

    € 3,95

Gastenboek

  • 27-06-2017 - Supersnelle leverering, en keurig netjes verpakt, daar kan een ander...  lees meer
  • 20-06-2017 - Hartelijk dank voor de snelle levering van de koolbladeren schaal...  lees meer
  • 10-06-2017 - Goede comunicatie vooraf, volgende dag keurig verpakt geleverd, een Aanrader...  lees meer
Plaats een bericht
  • Creditcard