Schapenkaas - lepelkaas Quinta do Granjão / Queijo de ovelha amanteigado +/- 450 g.
Artikelnummer: PL3418 OverzichtLepelkaas van het Portugese merk "Quinta do Granjão" (in het Portugees, queijo de ovelha curado amanteigado), is een zeer zachte en gerijpte kaas gekenmerkt door zijn boterachtige textuur en unieke en intense smaak. Ambachtelijk geproduceerd in het Noorden van Portugal (regio Lamego), is deze kaas gemaakt met 100% rauwe schapenmelk. Een heerlijke lekkernij en een echte aanrader voor de fijnproevers en voor de gevorderde kaasliefhebbers.
Product: schapenkaas
Merk: Quinta do Granjão
Categorie: gerijpt / lepelkaas
Gewicht: +/- 450 g.
Melksoort: rauwe schapenmelk
Ingrediënten: 100% rauwe schapenmelk (herkomst Portugal), stremsel, zout
Rijpingstijd: tussen 30-60 dagen
Textuur: boterachtig, compact, uniforme en zacht
Kleur: ivoorwit
Smaak en Aroma: intens / glad / schoon / licht zuur boeket
Beschrijving: de lepelkaas Quinta do Granjão (queijo de ovelha amanteigado) is een hoge kwaliteit schapenkaas gekenmerkt door een zeer fijne textuur- en zachtheid. Om zijn compacte vorm te behouden wordt deze kaas na productie gewikkeld in een linnen doek. Vanwege de zachte structuur van de kaas adviseren wij u om de bovenkant eraf te snijden (als een dekseltje) en met een mes of een lepel de inhoud eruit te halen. De lepelkaas wordt nog zachter door deze 1-2 u voor consumptie op kamertemperatuur te laten komen.
Conserveren: gekoeld bewaren met een lage luchtvochtigheid tussen 2ºC en 10ºC
Na opening: beschermd bewaren / 30 dagen houdbaar
Allergeen informatie: melk en ei-derivaat. Bevat lactose
De kaaskorst is oneetbaar
Voedingswaarden (per 100 g.):
Energiewaarde (Kj/Kcal): 1350 / 326
Lipiden: 27,1 g.
waarvan verzadigde vetzuren: 18,75 g.
Koolhydraten: 4,0 g.
waarvan suikers: 0,3 g.
Eiwitten: 20,5 g.
Zout: 1,8 g. / Vezels: <0,5 g.
Vacuümverpakking ✅
Producent: Varofumeiro
Herkomst: Ponte Nova / Lamego, Portugal
Tips: Heerlijk samen met rode wijn Cabeça de Toiro Reserva of Serradayres, of met een glas Port Cadão Tawny 10 years. In Portugal wordt deze soort kaas ook vaak geserveerd als nagerecht.
Klik op de foto's om deze te vergroten