Chorizo worst / Chouriço Transmontano Damatta / 225gr
Chorizo worst / Chouriço Transmontano Fumeiro d'Aldeia
Chouriço Transmontano Fumeiro d'Aldeia van het Portugese merk Damatta is een heerlijke worst gemaakt in het zuiden van Portugal, die op een natuurlijke manier is gerijpt en gerookt. Het product bestaat uit kleine stukjes varkensvlees gemengd met paprika's, wijn, specerijen, etc., ingebracht in een smal omhulsel, vervolgens wordt het onderworpen aan een natuurlijk uithardingsproces om het rijpingsproces te voltooien. Deze chorizo is gemaakt met een marinade van geselecteerde Portugese rode en witte wijnen, wat hem een unieke smaak geeft. Gevuld in natuurlijk varkenspens.
Product: chouriço
Merk: Damatta
Categorie: Transmontano traditioneel
Gewicht: 225 gr.
Conserveren: gekoeld bewaren
Beschrijving: de gerookte bruinrode chouriço Alentejano heeft de vorm van een hoefijzer en bestaat van binnen uit een homogene massa die perfect is verbonden met een onregelmatige verdeling van varkensvlees en vet, met een sterke smaak van knoflook, paprika's en wijn.
Producent: Monte D'Alva Alimentação
Herkomst: Montijo, Portugal
Beschermende verpakking ✅
Ingrediënten: varkensvlees, wijn, zout, rode paprikapasta, paprika's, specerijen, suiker, antioxidanten (natriumerythorbaat), emulgatoren (difosfaten), conserveermiddelen (natriumnitriet), natuurlijke varkenspens.
Nutritionele informatie (100 gr):
Energie.............................................................. 1570 KJ / 377 kcal
Koolhydraten..................................................... 2,7 gr.
Koolhydraten waarvan suikers......................... < 0,5 gr.
Lipiden.............................................................. 30,5 gr.
Lipiden waarvan verzadigde vetzuren............. 11,8 gr.
Eiwitten............................................................ 22,9 gr.
Zout................................................................. 4,0 gr.
Tips: Chouriço Transmontano is een heerlijke worst voor bij de borrel of om te gebruiken bij tapas gerechten. Geschikt om te flamberen op de worstgrill en om te verwerken in verschillende stoofgerechten, zoals, chili con carne, bonensoep, bolognesesaus, gestoofde tuinbonen, feijoada (bonen stoofgerecht), etc.
Klik op de foto's om deze te vergroten