Chorizo worst / Chouriço Alentejano Damatta / 225gr
Artikelnummer: PL03404Chorizo worst / Chouriço Alentejano
Chouriço Alentejano Fumeiro d'Aldeia van het Portugese merk Damatta is een heerlijke worst gemaakt in het zuiden van Portugal, die op een natuurlijke manier is gerijpt en gerookt. Het product bestaat uit kleine stukjes varkensvlees gemengd met knoflook, paprika, wijn, kruiden, etc., ingebracht in een smal omhulsel, vervolgens wordt het onderworpen aan een natuurlijk uithardingsproces om het rijpingsproces te voltooien. De Chouriço Alentejano is gemaakt met verse paprika's uit de moestuin en het is gevuld in natuurlijke varkenspens.
Product: chouriço
Merk: Damatta
Categorie: Alentejano traditioneel
Gewicht: 225 gr.
Conserveren: gekoeld bewaren
Beschrijving: de gerookte bruinrode chouriço Alentejano heeft de vorm van een hoefijzer en bestaat van binnen uit een homogene massa die perfect is verbonden met een onregelmatige verdeling van varkensvlees en vet, met een sterke smaak van knoflook, paprika's en wijn.
Producent: Monte D'Alva Alimentação
Herkomst: Montijo, Portugal
Beschermende verpakking ✅
Ingrediënten: varkensvlees en vet, water, paprikapasta, wijn, zout, olijfolie, kruiden, antioxidant (natriumerythorbaat), emulgatoren (difosfaten), conserveermiddelen (natriumnitriet), natuurlijke varkenspens.
Nutritionele informatie (100 gr):
Energie.............................................................. 1555 KJ /374 kcal
Koolhydraten...................................................... 1,7 gr.
Koolhydraten waarvan suikers........................... < 0,5 gr.
Lipiden............................................................... 31,7 gr.
Lipiden waarvan verzadigde vetzuren............... 11,7 gr.
Eiwitten.............................................................. 20,4 gr.
Zout................................................................... 4,4 gr.
Tips: Chouriço Alentejano is een heerlijke worst voor bij de borrel of om te gebruiken bij tapas gerechten. Geschikt om te flamberen op de worstgrill en om te verwerken in verschillende stoofgerechten, zoals, chili con carne, bonensoep, bolognesesaus, gestoofde tuinbonen, feijoada (bonen stoofgerecht), etc.
Klik op de foto's om deze te vergroten